'Ajax in verband gebracht met Duitse mandekker na degradatie Southampton'

'Ajax in verband gebracht met Duitse mandekker na degradatie Southampton'

19-07-2023 19:41
51

In de zoektocht naar een opvolger van Jurriën Timber lijkt Ajax de pijlen niet alleen op Josip Sutalo te richten. The Athletic brengt de Amsterdammers in verband met Armel Bella-Kotchap van Southampton. 

De 21-jarige Duitser kwam een jaar geleden voor elf miljoen euro over van VfL Bochum, maar na de degradatie uit de Premier League wil hij vertrekken. Volgens The Athletic wil hij op het hoogste niveau actief blijven in Europa. Ajax zou overwegen om een poging te wagen voor Bella-Kotchap, die in dat geval de vervanger kan worden van Timber in de Johan Cruijff Arena. 

De 1.90 meter lange mandekker werd ook gelinkt aan RB Leipzig, maar die interesse wordt tegengesproken in Duitsland. Desondanks lijkt een transfer naar Ajax nog ver weg. Bella-Kotchap ligt nog tot medio 2026 vast bij The Saints. Door de degradatie treedt wel een transferclausule in werking, maar die bedraagt 34 miljoen euro, schreef The Telegraph al. 

Door blessures bleef Bella-Kotchap steken op 24 duels in de Premier League, maar daarin maakte hij wel de nodige indruk.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Southampton FC Fan Page (@southamptonsource)

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!