Jahanbakhsh onder de indruk van concurrent: 'Goede actie en niet normaal snel'

Jahanbakhsh onder de indruk van concurrent: 'Goede actie en niet normaal snel'

21-07-2023 07:08
101

Yankuba Minteh ontpopt zich tijdens de voorbereiding tot één van de smaakmakers bij Feyenoord. Ook Alireza Jahanbakhsh is onder de indruk van de achttienjarige Gambiaan, die een flinke concurrent van hem lijkt te worden.

"Yankuba heeft een goede actie en is niet normaal snel. Die kunnen we heel goed gebruiken voorin. Ook bij de andere nieuwe jongens, Thomas van den Belt, Thomas Beelen en Ramiz Zerrouki, zie je dat er gewoon kwaliteit in zit. Ik ben daar blij mee, want dat maakt het team alleen maar beter. Ik weet honderd procent zeker dat ze hier goed gaan passen", reageert Jahanbakhsh in gesprek met Voetbal International.

Feyenoord huurt Minteh van Newcastle United, dat deze zomer zeven à acht miljoen euro betaalde aan Odense BK. "Dat hij een concurrent van mij is, daar ben ik niet mee bezig", benadrukt de Iraanse international. "We hadden vorig jaar ook al heel goede buitenspelers en het jaar daarvoor natuurlijk ook. We hebben op iedere positie goede spelers, dat zorgt ervoor dat iedereen moet presteren en dat maakt het team beter. Prima."

Jahanbakhsh probeert zijn jonge uitdager te helpen. "Toen ik hier op jonge leeftijd in Nederland kwam, zat ik in precies dezelfde situatie. Toen probeerde iedereen mij ook te helpen om beter te worden en om een goed gevoel te hebben binnen de groep. Nu ik een ervaren speler ben, probeer ik de nieuwe spelers daar ook mee te helpen."

Feyenoord is ook nog bezig met de transfer van een andere vleugelspeler. Luka Ivanusec moet overkomen van Dinamo Zagreb. Arne Slot beschikt al over Igor Paixão en Javairo Dilrosun, naast bovengenoemde Jahanbakhsh en Minteh.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!