Van Ewijk: 'Het zou mooi zijn om met Nederlandse club Europees te spelen'

Aanpoten bij Jong Oranje: 'Ik wil naar niveau van die spelers van Ajax en PSV'

21 juli 2023 om 07:26

Milan van Ewijk maakt er geen geheim van dat hij deze zomer hoopt te vertrekken bij sc Heerenveen. De Friezen zijn ook bereid om mee te werken aan een transfer van de 22-jarige rechtsback, omdat het de miljoenen goed kan gebruiken.

De Leeuwarder Courant meldt dat Anderlecht en Coventry City al een bod uitbrachten, terwijl ook de Portugese topclubs hem nadrukkelijk volgen. Vanuit de Eredivisie-top toonde PSV belangstelling. "Ik heb hier een goede periode gehad. Maar ik wil een stap maken", stelt Van Ewijk in de regionale krant.

Het EK O21 met Jong Oranje was voor hem een extra bevestiging. "Ik heb mezelf in de basis gespeeld", zegt Van Ewijk, die Devyne Rensch in het laatste groepsduel met Jong Georgië (1-1) naar de bank verdreef. "Ik heb mezelf op dit toernooi laten zien en de bevestiging gekregen dat ik met deze jongens meekan. Ik moest de eerste trainingen aanpoten. Bij spelers van Ajax of PSV zie je dat ze in een goede jeugdopleiding hebben gespeeld. Je merkt dat tijdens positiespelletjes, maar ook aan de manier waarop ze ballen inspelen. Zonder stuit, altijd in de loop en op het juiste been. Ik wil ook naar dat niveau toe."

Een echte voorkeur voor een nieuwe club heeft Van Ewijk niet. "Het zou mooi zijn om met een Nederlandse club Europees voetbal te spelen. Maar een buitenlands avontuur trekt me ook wel. Ik wil naar een club die het beste plan met me heeft, en waar de kans op speeltijd reëel is."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!