Ajax bevestigt: Vos (18) laat zich niet verleiden door Europese top en tekent bij

Ajax bevestigt: Vos (18) laat zich niet verleiden door Europese top en tekent bij

21 juli 2023 om 17:51
Laatste update: 21 juli 2023 om 17:55

De kogel is door de kerk: Silvano Vos heeft zijn contract bij Ajax verlengd. De talentvolle middenvelder, die over interesse van andere clubs niet hoefde te klagen, ligt nu tot medio 2028 vast in Amsterdam.

Donderdag werd al duidelijk dat Ajax het contract van Vos, dat nog één jaar liep, zou gaan verlengen. Nu heeft directeur Sven Mislintat definitief beet. Vos stond volgens De Telegraaf in de belangstelling van een aantal Europese topclubs, maar de jeugdinternational kiest dus voor een contractverlenging bij Ajax.

Mislintat en trainer Maurice Steijn zouden bij Ajax veel vertrouwen hebben in Vos, die samen met Benjamin Tahirović de concurrentiestrijd aan lijkt te moeten gaan in de Johan Cruijff Arena. De geboren Amsterdammer speelt bij voorkeur namelijk als controleur, terwijl Edson Álvarez op de nominatie staat om te vertrekken bij Ajax.

Vos maakte vorig seizoen onder John Heitinga zijn debuut voor Ajax. Inmiddels staat de teller op drie officiële wedstrijden in het eerste elftal, waaronder de KNVB Beker-finale. Recent hevelde Steijn de middenvelder definitief over naar de A-selectie van Ajax.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!