Van der Gragt wil nog niet aan afscheid denken: 'Ik kreeg kippenvel'

Van der Gragt wil nog niet aan afscheid denken: 'Ik kreeg kippenvel'

23-07-2023 11:47
9

Matchwinner Stefanie van der Gragt is trots na de zege van de Oranje Leeuwinnen op Portugal bij de start van het WK. De verdedigster maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, waarmee ze haar pensioen nog even lijkt uit te stellen.

Van der Gragt kopte na een klein kwartier raak uit een hoekschop van Sherida Spitse. "We hebben het als team gedaan, ik ben blij dat ik hem mocht scoren", zegt ze bij de NOS. Het doelpunt was er een uit het boekje. "Dat kun je wel stellen. We hebben erop getraind: goede trappers, kopsterke mensen. Het is gewoon een wapen van ons, dat heb je weer kunnen zien."

De Oranje Leeuwinnen waren oppermachtig in de eerste helft, maar hadden het na rust een stuk moeilijker. "Het werd spannend, zij hebben kwaliteit, maar echt gevaarlijk was het niet voor ons doel", oordeelt Van der Gragt. "We hebben gevochten tot het laatst, al kregen we er niet echt grip op. Met drie punten kunnen we alleen maar trots en blij zijn."

Van der Gragt is op het WK bezig aan haar laatste weken als voetbalster. "Ik kreeg kippenvel als matchwinner, maar ik wil zeker nog niet denken aan na het toernooi", besluit de verdedigster.