Leeuwinnen tussen hoop en vrees: Beerensteyn dreigt groepsduels te missen op WK

Leeuwinnen tussen hoop en vrees: Beerensteyn dreigt groepsduels te missen op WK

24-07-2023 07:32
16

Lineth Beerensteyn heeft voor enige opluchting gezord bij de Oranje Leeuwinnen. De blessure van de 26-jarige aanvalster lijkt mee te vallen, maar bondscoach Andries Jonker dreigt in het restant van de groepsfase wel te moeten puzzelen.

De KNVB meldt aan de NOS goede hoop te hebben dat Beerensteyn dit WK nog in actie kan komen. Ze viel zondag in de slotfase van het openingsduel met Portugal uit met een enkelblessure. Ze meldde zich vervolgens op krukken in het plaatselijke ziekenhuis. Hoewel de schade lijkt mee te vallen, is haar inzetbaarheid in de groepswedstrijden tegen de Verenigde Staten en Vietnam wel onzeker. 

Jonker heeft weinig alternatieven voor Beerensteyn. Katja Snoeijs is de enige andere nummer negen in de selectie van de Oranje Leeuwinnen. De bondscoach liet Fenna Kalma (FC Twente), Romée Leuchter en Tiny Hoekstra (beiden Ajax) thuis. Daarnaast stond er met Shanice van de Sanden nog een aanvalster op de reservelijst, maar zij gaat dinsdag naar huis. Tot uiterlijk 24 uur voor het eerste duel mogen teams wijzigingen doorvoeren.

Nederland begon het WK met een 1-0 zege op Portugal. Donderdag wacht de clash met de Verenigde Staten.