Van Bommel 'uitermate tevreden' na Super Cup-winst: 'Moeten wel spelers bij'

Van Bommel 'uitermate tevreden' na Super Cup-winst: 'Moeten wel spelers bij'

24-07-2023 09:05
16

Mark van Bommel is zeer tevreden over het optreden van Royal Antwerp FC in het Super Cup-duel met KV Mechelen. Door de strafschoppen beter te nemen veroverde The Great Old de derde prijs in korte tijd, na de dubbel van afgelopen seizoen.

Antwerp en Mechelen hielden elkaar na negentig minuten nog in evenwicht, maar Van Bommel ziet dat niet als een smetje. "Ik was uitermate tevreden, ik weet niet hoe jij de wedstrijd gezien hebt? Ik denk dat wij tot aan de rode kaart zeer dominant waren. We hebben veel kansen gecreëerd, op de manier waarop wij dat graag willen. Hoge druk, risico nemen, met veel ruimte in de rug gespeeld en dat allemaal op kunnen lossen. En dat al in het begin van het seizoen", stelt de blije oefenmeester in gesprek met Sporza.

Met Willian Pacho (verkocht aan Eintracht Frankfurt), Mandela Keita (teruggekeerd naar OH Leuven), Jurgen Ekkelenkamp (nog op vakantie) en Vincent Janssen (niet fit) moest Van Bommel de nodige steunpilaren van vorig seizoen missen. Ook Calvin Stengs is teruggekeerd naar OGC Nice. Antwerp wil hem definitief inlijven, maar het is de vraag of dat lukt nu Feyenoord zich in de strijd mengt. "Dat doet toch wat met je elftal", zegt de Nederlander op de persconferentie over de afwezigen.

De ex-coach van PSV hoopt dat Marc Overmars hem blij kan maken met enkele aankopen. "We hebben wel nog extra spelers nodig. Op tactisch vlak staan we wel wat verder dan begin vorig seizoen en we zijn nog altijd een echt team."