Voormalig Ajacied blijft speler van Reims: Matusiwa verlengt contract

Voormalig Ajacied blijft speler van Reims: Matusiwa verlengt contract
25 juli om 17:36

Azor Matusiwa blijft speler van Stade Reims. De 25-jarige middenvelder verlengde zijn contract bij de Franse club tot medio 2027.

Zowel Matusiwa als Reims zijn gelukkig met elkaar, wat leidde tot de contractverlenging. Daarmee wordt Matusiwa beloond voor zijn sterke tweede seizoen in de Ligue 1. Hij groeide uit tot één van de sterkhouders van de ploeg door onder meer zijn intercepties en balveroveringen. Hij werd in zijn periode bij Ajax dan ook al vergeleken met N'Golo Kanté.

Algemeen directeur Mathieu Lacour legt op de clubsite uit dat de verlenging van Matusiwa en een aantal andere sterkhouders geweldig nieuws is voor de club. "De verlenging van Azor voltooit het eerste deel van een beleid dat enkele maanden geleden is gevoerd, in lijn met dat van Thomas Foket, Yehvann Diouf en Marshall Munetsi. Het zijn meer dan verlengingen, het zijn op zichzelf staande handtekeningen."

In zijn periode bij Ajax kwam het echter nooit tot een doorbraak. Hij ontwikkelde zich daarna bij De Graafschap en FC Groningen. Reims haalde Matusiwa twee jaar geleden weg bij de Trots van het Noorden. De Fransen betaalden zo'n vier miljoen euro voor de middenvelder.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!