Ian Maatsen maakt veel indruk

Maatsen maakt grote indruk op Pochettino: 'Hij is zo'n slimme speler'

27 juli 2023 om 08:53

Ian Maatsen heeft wederom een goede indruk achtergelaten op Mauricio Pochettino. De Nederlandse linksback komt vooralsnog voor in de plannen van Chelsea, zo verklapte de Argentijnse manager na afloop. 

Maatsen maakte in deze voorbereiding al twee treffers tegen Wrexham (5-0), begon afgelopen weekend in de basis tegen Brighton & Hove Albion (4-3) en verscheen ook tegen Newcastle United (1-1) aan de aftrap bij Chelsea. Tegen Sven Botman en co. fungeerde hij als rechtsbuiten. "Tot zover komt hij voor in mijn plannen", aldus Pochettino na afloop, geciteerd door Standard Sport

De manager van The Blues is lyrisch over de vleugelverdediger, die afgelopen seizoen promoveerde met Burnley. "Ik ben zo blij met hem. Hij is een speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij begrijpt het spelletje. Hij is zo'n slimme speler."

Op 13 augustus begint voor Chelsea, dat vorig jaar op een zeer teleurstellende twaalfde plek eindigde, het echte werk. Dan staat speelronde één van het nieuwe Premier League-seizoen op het programma. Liverpool is dan de tegenstander.