Ajax komt met Kudus-update: Ik verwacht niet heel snel een bod

Ajax komt met Kudus-update: "Ik verwacht niet heel snel een bod"

27-07-2023 23:08 Laatste update: 23:24
59

Ajax heeft nog geen formele biedingen ontvangen voor Mohammed Kudus. Dat stelt Sven Mislintat. Volgens de technisch directeur wordt er wel geïnformeerd.

"Ik verwacht niet heel snel een bod, al weet je dat het in de voetbalwereld ook zo weer anders kan zijn", wordt Mislintat geciteerd door Ajax Life. Onder meer Chelsea, Arsenal en Brighton hebben toenadering gezocht. "Misschien is de interesse vooralsnog niet zo serieus als iedereen denkt."

Mislintat probeert met Kudus en ook Edson Álvarez 'goede, open gesprekken' te voeren over een eventueel vertrek, zo laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad. "Geen vaste deadline, maar wel afspraken dat wij de tijd moeten hebben om vervangers te halen als we dat nog niet pro-actief hebben gedaan. Hun verblijf of verkoop is ook afhankelijk van wat wij verder gaan doen."

"Voor ons is het beste als Kudus en Álvarez blijven, dan houden we twee topspelers", benadrukt Mislintat. "Maar het kan ook dat één gaat, of beiden. (...) Belangrijk voor ons is dat de band met spelers goed blijft. Dat kan door transparant te zijn en goede principes te hanteren. Als we dichter bij de deadline komen, gaat de transfersom bijvoorbeeld omhoog."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!