Bommetje bij FC Utrecht: 'Het enige wat ik vraag is een eerlijke kans'

Bommetje bij FC Utrecht: 'Het enige wat ik vraag is een eerlijke kans'

29-07-2023 19:09
88

FC Utrecht-doelman Mattijs Branderhorst vindt dat hij niet eerlijk behandeld wordt door de club. De 29-jarige keeper zou met Fabian de Keijzer moeten strijden voor een plek onder de lat, maar dat verandert door de komst van Vasilis Barkas.

Branderhorst laat tegenover Voetbal International weten te balen van de gang van zaken. "Ik respecteer de keuze van de club. Zij denken dat dit het beste is voor de club. Maar ik baal er wel van dat we afspraken maken en dat die niet worden nagekomen", zegt hij. "Het is ook niet eerlijk." Branderhorst, die eerder deze zomer NEC verruilde voor Utrecht, kreeg in de gesprekken te horen dat hij met De Keijzer moest gaan concurreren.

"Ik ga er niet blind vanuit dat ik van af het allereerste moment de eerste keeper ben. Het enige wat ik vraag is een eerlijke kans. Ze hebben gezegd: 50-50. De beste speelt. Zo simpel is dat. Ik dacht: netjes. Vervolgens heb ik mijn contract getekend en drie weken later is alles anders." Branderhorst heeft met de clubleiding gesproken over de komst van Barkas. "Er is mij verteld dat Barkas komt en dat hij in principe is gehaald als eerste doelman. Wat ze zeggen: we willen voor de topvijf gaan en denken dat we met Barkas de grootste kans hebben dat te behalen."

Branderhorst sluit niet uit dat hij vlak na zijn komst al dan niet tijdelijk vertrekt uit de Domstad. "Ik wil een eerlijke kans hebben om eerste keeper te worden. En als dat hier niet kan, dan moeten we kijken naar een oplossing. Als dat op basis van verhuur of een andere manier wel kan... We moeten gewoon kijken wat de beste oplossing is."