VI: Branderhorst en De Keijzer hebben na komst Barkas vertrekwens bij FC Utrecht

VI: Branderhorst en De Keijzer hebben na komst Barkas vertrekwens bij FC Utrecht

29-07-2023 17:37 Laatste update: 17:44
112

Het aantrekken van Vasilios Barkas door FC Utrecht lijkt grote gevolgen te gaan hebben. Zowel Mattijs Branderhorst, die deze zomer werd aangetrokken door de club, én Fabian de Keijzer overwegen deze transferwindow nog te vertrekken uit de Domstad. 

Dat meldt Voetbal International. Voorafgaand aan het nieuwe seizoen was er een afspraak opgesteld waarin stond dat jeugdexponent De Keijzer en de van NEC overgekomen Branderhorst zouden uitmaken wie de eerste doelman zou worden. 'Beiden weten dat ze de strijd met de Grieks international, vorig jaar eerste doelman in Stadion Galgenwaard, in principe niet zullen willen', zo tekent VI op. Om die reden koesteren de twee doelmannen dan ook een vertrekwens. 

Wedden

Meer odds

Met de 23-jarige De Keijzer was voor de zomer al een afspraak opgesteld. Mocht hij de concurrentiestrijd met Branderhorst verliezen, dan mocht hij uitkijken naar een andere club voor meer perspectief op speelminuten. Dat gaat naar verluidt niet om slechts een verhuur.

Branderhorst, die bij NEC met Jasper Cillessen al eens een soortgelijke situatie meemaakte, eist een gesprek. "Daar baal ik van, natuurlijk", zo tekent VI op. "Waar ik vooral van baal is dat we in eerste instantie afspraken hebben gemaakt. Dat ik een eerlijke kans zou krijgen in de voorbereiding. Na drie weken gaan de plannen in de prullenbak en wordt er een buitenkans binnengehaald." Jordy Zuidam, de technisch directeur van Utrecht, heeft laten weten met De Keijzer en Branderhorst in gesprek te zullen gan.