De Telegraaf: Ajax krijgt kans om volgende transferflop van de hand te doen

De Telegraaf: Ajax krijgt kans om volgende transferflop van de hand te doen

30-07-2023 13:37
114

Ajax kan afscheid nemen van Jorge Sánchez. De 25-jarige Mexicaan staat in de belangstelling van Botafogo, dat zich al in Amsterdam heeft gemeld. Dat schrijft De Telegraaf zondagmiddag.

De club uit Rio de Janeiro hoopt Sánchez in eerste instantie te huren, omdat het nog niet aan de vraagprijs van Ajax kan voldoen van vier miljoen euro. De Brazilianen willen wel een koopoptie in de deal opnemen. 

Botafogo is dit seizoen actief in de Copa Libertadores en zou in Sánchez een belangrijke versterking zien. Sánchez geniet momenteel nog van een vakantie, nadat hij een vaste waarde was bij Mexico tijdens de Gold Cup. De rechtsback speelde elke minuut en wist het toernooi te winnen met El Tri.

Sánchez kwam een jaar geleden over van Club América in zijn geboorteland. Ajax betaalde zo'n vijf miljoen euro, maar de vleugelverdediger kon geen moment aan de verwachtingen voldoen. Hij verloor de concurrentiestrijd van Devyne Rensch. Mede door een blessure van zijn concurrent kwam hij nog wel tot 26 optredens, waarin hij drie keer scoorde en drie assists gaf.