Benítez eerste doelman PSV

'Bosz kiest voor Benítez, PSV bereid om mee te werken aan vertrek van Drommel'

30 juli 2023 om 16:45
Laatste update: 31 juli 2023 om 11:39

Walter Benítez is dit seizoen de vaste doelman van Peter Bosz bij PSV. Dat weet De Telegraaf. De trainer van de Eindhovenaren kondigde in de voorbereiding aan dat de Argentijn samen met Joël Drommel een concurrentiestrijd zou gaan uitvechten. Laatstgenoemde, die nog de bekerfinale keepte eerder dit jaar, heeft die strijd verloren en vertrekt mogelijk bij PSV. 

Benítez staat zondagavond onder de lat bij PSV als het om 18.30 uur een oefenduel afwerkt met Nottingham Forest. Het is de laatste belangrijke test alvorens PSV het op 4 augustus opneemt tegen Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Benítez zal ook tijdens die wedstrijd het doel van de Eindhovenaren verdedigen. 

Het vertrouwen van Bosz in Benítez heeft gevolgen voor de situatie van Drommel. 'Drommel heeft inmiddels verstaan gekregen, dat PSV bereid is om mee te werken aan een verhuur of verkoop', aldus De Telegraaf. De 26-jarige sluitpost kwam twee seizoenen geleden voor 3,5 miljoen euro naar het Philips Stadion. Drommel begon als eerste doelman, maar raakte vervolgens zijn plek kwijt. 

De voormalig keeper van FC Twente wil niet nog een jaar op de bank zitten. Er is momenteel al interesse in hem. Clubs uit zowel Spanje, Duitsland en Engeland hebben belangstelling getoond, zo is te lezen.