Ontzetting bij FC Twente: 'Als dit de norm wordt, stop ik acuut met dit werk'

Ontzetting bij FC Twente: 'Als dit de norm wordt, stop ik acuut met dit werk'

31-07-2023 18:40 Laatste update: 18:51
161

FC Twente-directeur Paul van der Kraan is kapot van de rellen na de Conference League-wedstrijd tegen Hammarby IF. Maandag maakte de Enschedese club bekend dat er geen supporters zullen meereizen naar Zweden.

Twente speelt donderdag de return tegen Hammarby zonder steun van de 15000 fans die een kaartje hadden bemachtigd. Van der Kraan acht het 'niet verstandig', maar baalt desondanks als een stekker. "Iedereen heeft zoiets van: speel je hiervoor Europees voetbal? Dat is waardeloos", vertelt hij in een interview met TC/Tubantia.

"Wij vinden het belangrijk om het signaal af te geven: ga er niet naartoe", vervolgt Van der Kraan, die weet dat sommige Twente-fans toch zullen afreizen naar Zweden. "Zij die dan toch gaan, zullen zich goed realiseren dat ze daar op eigen verantwoordelijkheid zijn."

Geen enkele raddraaier van afgelopen donderdag heeft zich vrijwillig bij FC Twente gemeld. Op basis van camerabeelden van de rellen op de hoofdtribune zullen er stadionverboden worden uitgedeeld. Van der Kraan is 'ontdaan', klinkt het. "Dit kan en mag de norm niet worden. Als dit de norm wordt, dan stop ik acuut met dit werk."