Lof voor tactisch sterke Maduro: Je ziet dat hij een Ajax-jongen is

Lof voor tactisch sterke Maduro: "Je ziet dat hij een Ajax-jongen is"

01-08-2023 07:14 Laatste update: 07:30
44

Almere City FC-aanvoerder Damian van Bruggen praat vol lof over Hedwiges Maduro. De verdediger roemt vooral de tactische kennis van de achttienvoudig international, die deze zomer als assistent-trainer terugkeerde bij Ajax.

"Je ziet dat hij een Ajax-jongen is. Hij wil altijd dat iets perfect is en hij wil altijd de beste zijn", zegt Van Bruggen over Maduro tegen Ajax Showtime. "Vanuit zijn filosofie wil hij de bal graag hebben, maar hij hamert ook op de verdedigende organisatie. Het is niet alleen maar naar voren lopen en kamikazevoetbal spelen. Hij komt met een gedegen strijdplan en is geen naïeve trainer."

Wedden

Meer odds

Bij Almere City was Maduro voor een groot deel verantwoordelijk voor de tactiek. Van Erik ten Hag werd gezegd dat hij momenten in wedstrijden van tevoren kon voorspellen, maar volgens Van Bruggen heeft de voormalig controleur een vergelijkbare gave. "Je had tijdens de wedstrijden altijd wel momenten waarop je dacht: hier hebben we op getraind. Op een gegeven moment begonnen de spelers elkaars kwaliteiten onderling ook beter in te schatten. Dan krijg je er steeds meer automatismen in. Dat is trainen, trainen, trainen. Hedwiges had een aandeel in het leren kennen van elkaars kwaliteiten."

"Hij is gewoon heel duidelijk en heeft heel goed voor ogen wat de tegenstander doet en wat je er zelf tegenover kan zetten", vervolgt Van Bruggen. "Ik vond zijn besprekingen sterk. Hij heeft een overtuiging van de dingen die hij vertelt. Het is niet dat hij zomaar een verhaaltje afstak. Hij had een verhaal en bracht over dat hij er voor 110 procent in geloofde."

Samen met Saïd Bakkati vormt Hedwiges Maduro de rechterhand van Maurice Steijn. Verder maakt Richard Witschge deel uit van de technische staf. Onder meer De Telegraaf meldde dat Wesley Sneijder mogelijk ook een rol gaat vertolken.