Suárez eerder weg bij Grêmio door chronische blessure: 'Eerlijk zijn'

Suárez eerder weg bij Grêmio door chronische blessure: 'Eerlijk zijn'

01-08-2023 07:43
21

Luis Suárez vertrekt eind december bij Grêmio. De Uruguayaanse spits bevestigde op een persconferentie dat hij aan zijn laatste maanden bij de Braziliaanse club bezig is, hoewel zijn contract nog doorloopt tot medio 2024.

Beide partijen zijn overeengekomen om een jaar eerder al uit elkaar te gaan. Het heeft alles te maken met de fysieke ongemakken van Suárez, die al enige tijd met knieproblemen kampt. "Ik voel me fysiek sterk genoeg om nog twee jaar te blijven. Maar ik moet eerlijk zijn tegen mezelf, tegen mijn lichaam en tegen de club. Volgend jaar zal ik Grêmio niet kunnen geven wat ze van me verwachten, vanwege de agenda en de intensiteit in het Braziliaanse voetbal."

De ex-Ajacied is blij met het begrip van Grêmio. "Deze keuze is ontstaan door de slijtage aan mijn knie. Het is een chronische blessure, dat is geen geheim. De club wist het ook voordat ik kwam. Ze boden me aan om een maand te stoppen, maar dat kan ik niet. Ik zal mij altijd volledig inzetten. Anders heb ik het gevoel dat ik tegen de club lieg. Soms doet het een beetje pijn, maar ik wil nog zoveel mogelijk wedstrijden spelen. Het is mijn manier om de club te bedanken."

De 36-jarige Suárez erkent wel dat rust hem goed doet. "Ik heb vijftien dagen niet gespeeld en dat heeft me veel goed gedaan. De pijn neemt af. Maar ik weet nog niet of ik doorga met voetbal. Het verlagen van de intensiteit is wel goed."

Suárez wordt veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar Inter Miami FC, waar boezemvriend Lionel Messi sinds kort actief is. "Inter Miami nam contact op met Grêmio. De club antwoordde dat ik een contract had en het onbespreekbaar was. Ik heb zelf niets gehoord."