'Ajax gaat toch voor Spertsyan en bereidt verbeterd bod voor op Armeen'

'Ajax gaat toch voor Spertsyan en bereidt verbeterd bod voor op Armeen'

02-08-2023 09:20
308

Ajax gaat ondanks de kritiek werk maken van de komst van Eduard Spertsyan. De Amsterdammers willen een verbeterd bod neerleggen bij FK Krasnodar, meldt het Russische Metaratings.

De interesse van Ajax in Spertsyan maakte het nodige los in Nederland. De Oekraïense oud-prof Evgeniy Levchenko verweet de club zelfs indirect de oorlog te willen sponsoren. Sven Mislintat bevestigde dat Ajax onderzocht of het legaal was om zaken te doen met de Russische club, maar de seinen lijken op groen te staan.

Net als De Telegraaf meldt Voetbal International dat een Duitse agent een mandaat heeft gekregen om de transfer te laten slagen. Metaratings weet dat Ajax spoedig een nieuw, verbeterd bod zal uitbrengen op Spertsyan. Het eerste voorstel van 8,5 miljoen euro, plus twee miljoen aan bonussen en een doorverkooppercentage van tien procent werd afgeslagen. 

Spertsyan was afgelopen seizoen de belangrijkste aangever in de Russische competitie. In 41 duels gaf hij veertien assists en scoorde hij veertien keer. Deze jaargang staat de teller na twee optredens ook alweer op twee assists.