Mislintat bevestigt onderzoek Ajax: Als het illegaal is, dan houdt het op

Mislintat bevestigt onderzoek Ajax: "Als het illegaal is, dan houdt het op"

27-07-2023 19:20 Laatste update: 19:50
305

Ajax onderzoekt op dit moment of het legaal is om zaken te doen met Russische clubs. Dat bevestigt Sven Mislintat aan De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant oogde de technisch directeur 'geschrokken van de ophef die is onstaan' rond de mogelijke komst van Eduard Spertsyan.

Ajax heeft naar verluidt miljoenen over voor Spertsyan en dat zorgt vanwege zijn werkgever - de Armeens international staat onder contract bij de Russische club FK Krasnodar - voor een storm aan kritiek. VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko zei in De Telegraaf onder meer dat Ajax zo 'indirect de oorlog tegen Oekraïne sponsort'.

Mislintat spreekt van een 'oververhitte discussie'. "Ik zeg niet dat de discussie onterecht is, maar niemand kan nu precies zeggen of je zaken kunt doen met Krasnodar", aldus de Ajax-directeur. "Er zijn zo veel verschillende zienswijzen. Zelfs de directie of de raad van commissarissen kan nu geen beslissing nemen waar iedereen het onmiddellijk mee eens is. Dat is onmogelijk."

De Duitser zegt zich aan de regels te houden. Op dit moment laat hij 'grondig' onderzoeken of het toegestaan is om zaken te doen met Russische clubs. "Daarna hebben we het antwoord. (...) Het is een moeilijke situatie, maar het goede is dat we er nu geen beslissing over hoeven te nemen. Ajax doet nóóit zaken als dat niet is toegestaan."

"We hebben altijd meerdere targets", benadrukt Mislintat, die Ajax' transferjacht op Spertsyan niet wil bevestigen. "Ik moet de beste spelers vinden en als ik dit de beste speler vind, dan ben ik verplicht te checken of het mogelijk is. Als het illegaal is, dan houdt het op. Is het legaal, dan moet ik samen met de overige directeuren en de rvc kijken of het moreel wenselijk is. (...) Hoelang dat duurt? Dat weet ik niet. Het is niet eens zeker dat we voor Spertsyan gaan."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!