'Zit dicht tegen Oranje-niveau aan, maar eerst belangrijk worden bij Feyenoord'

'Zit dicht tegen Oranje-niveau aan, maar eerst belangrijk worden bij Feyenoord'

02-08-2023 20:59
83

Quinten Timber merkte dat hij dicht tegen het niveau van Oranje aan zit, toen hij mee mocht trainen. De middenvelder van Feyenoord draaide al twee keer mee met het Nederlands elftal, maar focust zich eerst op Feyenoord.

In september 2021 haalde toenmalig bondscoach Louis van Gaal Timber voor één wedstrijd naar Oranje, dat toen een speler tekort kwam op de training. Voor het EK O21 van twee maanden geleden mocht de Feyenoord-middenvelder ook even meedraaien bij het Nederlands elftal. In gesprek met Voetbal International krijgt Timber de vraag of hoe hij dat heeft beleefd en of hij dicht tegen Oranje aan zit. "Ja, honderd procent."

Wedden

Meer odds

"Het was een trainingsstage met een mix van spelers van Oranje en Jong Oranje, maar wel gewoon met de bondscoach en staf van het Nederlands elftal. Dat was leuk, dan kun je inderdaad een beetje zien hoe dicht je ertegenaan zit", gaat Timber verder. Hij hoopt op termijn echt bij Oranje te komen. "Ja, maar ik bekijk het echt stap voor stap. Eerst wil ik bij Feyenoord belangrijk worden voor het team en fit blijven. Dat is het enige waar ik nu aan denk. Als je je ding doet bij je club, dan komen de andere dingen vanzelf. Dat gaan we zien. Maar dat ik het kan, daar geloof ik wel in."

Timber weet echter dat er nog werk aan de winkel is voor hem. "Het probleem bij mij is dat ik mijn kwaliteiten niet vaak genoeg laat zien. En niet constant genoeg. Ik weet van mijn medespelers dat ze me graag inspelen en graag aan de bal hebben. Dan is het ook een kwestie van: doorhebben wat er nodig is op dat moment in de wedstrijd."