'Ik heb Danilo gevraagd bij Feyenoord te blijven, maar het is zijn beslissing'

'Ik heb Danilo gevraagd bij Feyenoord te blijven, maar het is zijn beslissing'

03-08-2023 09:54
48

Igor Paixão zag team- en landgenoot Danilo vorige week met pijn in het hart vertrekken bij Feyenoord. De twee Brazilianen konden het goed met elkaar vinden.

Danilo speelde al enkele jaren in Nederland, toen Paixão vorig jaar van Brazilië naar Nederland verhuisde. Het was een flinke cultuurschok voor de 23-jarige Feyenoorder, die echter wegwijs werd gemaakt door zijn naar Rangers FC vertrokken landgenoot.

Wedden

Meer odds

"Danilo is als een broer voor me. Ik sprak nog geen Engels toen ik hier kwam. Hij heeft me heel hartelijk verwelkomd en ook zijn familie was aardig voor me", vertelt Paixão aan de NOS. Nu is Danilo weg. "Ik heb hem gevraagd om te blijven, maar dat moet hij natuurlijk zelf met zijn familie beslissen. Ik zal altijd voor hem juichen, ik ben dankbaar voor zijn hulp."

Paixão peinst zelf nog niet over een vertrek bij Feyenoord. "Dit seizoen ga ik heel hard werken. Niet alleen mentaal, maar ook fysiek wil ik sterker worden. De ploeg heeft in de voorbereiding heel hard gewerkt en ik wil de ploeg gaan helpen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Evgeniy Levchenko!