'Goed nieuws voor Verbruggen: Chelsea betaalt 23 miljoen voor concurrent'

'Goed nieuws voor Verbruggen: Chelsea betaalt 23 miljoen voor concurrent'

03-08-2023 15:26 Laatste update: 15:30
17

Goed nieuws voor Bart Verbruggen: Chelsea staat op het punt om aan de haal te gaan met concurrent Robert Sánchez, zo melden Engelse media. De Spaanse sluitpost zal direct medisch gekeurd worden door The Blues, waarna de transfer spoedig bevestigd kan worden.

Na de exit van Édouard Mendy zocht Chelsea nog een nieuwe doelman, achter nummer één Kepa Arrizabalaga. De club is nu dus uitgekomen bij Sánchez. De Spanjaard werd in maart gepasseerd door manager Roberto De Zerbi, omdat hij niet helemaal in de opbouwende speelstijl van Brighton zou passen. Door de komst van Verbruggen lag de weg deze zomer open voor een exit van Sánchez, die er dus komt.

Naar verluidt ontvangt Brighton zo'n 23 miljoen euro voor Sánchez, wat via bonussen nog op kan lopen tot een kleine 29 miljoen. Daarmee heeft Brighton meer verdiend aan Sánchez dan dat Verbruggen heeft gekost, aangezien de Nederlander voor een transfersom van twintig miljoen euro werd opgepikt bij RSC Anderlecht.

Sanchez was al niet van de partij bij het trainingskamp dat Brighton belegde in de Verenigde Staten wegens de twijfels over zijn toekomst. Nadat Jason Steele de voorkeur kreeg boven hem, wilde de tweevoudig international vorig seizoen al buiten de selectie gelaten worden. Door de transfer van Sánchez moet Verbruggen de concurrentiestrijd nu alleen met Steele aangaan.