Mislintat vertelt waarom Ajax onverwachts miljoenen betaalt: 'Hebben we nodig'

Mislintat vertelt waarom Ajax onverwachts miljoenen betaalt: 'Hebben we nodig'

03-08-2023 15:19 Laatste update: 15:59
218

Sven Mislintat heeft tekst en uitleg gegeven over de transfer van Diant Ramaj naar Ajax. Naar verluidt tasten de Amsterdammers diep in de buidel voor de jonge goalie, die nog maar weinig ervaring heeft op het hoogste niveau. Mislintat is echter overtuigd van zijn landgenoot.

Ajax maakte de komst van Ramaj donderdag wereldkundig. Naar verluidt betaalt Ajax een vaste som van acht miljoen euro, die via bonussen nog kan oplopen tot tien miljoen. "Het was echt noodzakelijk om iemand te halen na de hele zware blessure van Remko (Pasveer, red.)", verklaart Mislintat in gesprek met de clubkanalen. "Hij is minstens drie, misschien vier maanden uit de roulatie. Dan kom je tot december of januari een doelman te kort."

Wedden

Meer odds

"En het is ook belangrijk om een goede jonge doelman aan de selectie toe te voegen, als je kijkt naar de leeftijd van Remko en Rulli, die respectievelijk 39 en 31 jaar oud zijn", gaat de directeur van Ajax verder. "Dan zoek je naar keepers die bij de speelstijl van Ajax passen."

Ramaj speelde nog maar twee duels op het hoogste niveau, maar Mislintat is onder de indruk van de jongeling. "Ik denk dat hij tot de beste twee, drie keepers behoort van Duitsland, achter de ervaren doelmannen. Als je iemand kunt halen met zijn potentie... En nogmaals: hij is 21. Maar hij kan groeien in de schaduw van Rulli, maar hij kan er ook meteen staan. Hiermee zijn we erg blij. Dit hebben we nu echt nodig, zeker gezien zijn karakter."