Ajax telt maximaal tien miljoen euro neer en heeft Eintracht-goalie binnen

Ajax telt maximaal tien miljoen euro neer en heeft Eintracht-goalie binnen

03-08-2023 14:52 Laatste update: 15:01
274

Ajax heeft de transfer van Diant Ramaj bevestigd. De Duitse goalie komt over van Eintracht Frankfurt. Naar verluidt betaalt Ajax maximaal tien miljoen euro voor Ramaj, al doet de club zelf geen uitspraken over de transfersom.

Sven Mislintat wilde graag een nieuwe keeper naar Ajax halen. Jay Gorter kan op die manier elders vlieguren gaan maken, Remko Pasveer zit nog enkele maanden in de lappenmand en het is nog geen uitgemaakte zaak dat Gerónimo Rulli bij Ajax blijft. De naam van Nick Olij werd ook genoemd in Amsterdam, maar de keuze is dus gevallen op de talentvolle Ramaj (21), die voor vijf jaar heeft getekend. Met de komst van Ramaj maakt Mislintat een einde aan de droogte aan inkomende transfers in Amsterdam.

Nadat Benjamin Tahirović op 21 juni werd gepresenteerd werd er anderhalve maand lang niemand meer aangetrokken, terwijl spelers als Dusan Tadic en Jurriën Timber vertrokken. Spelers en fans begonnen te klagen over het gebrek aan inkomende transfers, maar Ramaj moet nu de eerste van meerdere spelers zijn die naar de Johan Cruijff Arena komen. De namen van Ian Maatsen, Eduard Spertsyan, Anton Gaaei en Hiroki Ito werden in de afgelopen dagen ook genoemd bij Ajax.

Bij Frankfurt was Ramaj de tweede doelman, achter Kevin Trapp. De Duitse jeugdinternational heeft twee duels in het eerste elftal van de Bundesliga-club op zijn naam staan, nu hij naar Ajax vertrekt. Desondanks wilde Frankfurt hem eigenlijk niet laten gaan. De Duitsers hoopten op een verhuur, maar zijn uiteindelijk toch akkoord gegaan met de aanbieding van Ajax.