Veerman doet opvallend boekje open: 'Clubs waren akkoord, wist het zelf niet eens'

Veerman doet opvallend boekje open: 'Clubs waren akkoord, wist het zelf niet eens'

03-08-2023 19:41
29

Henk Veerman wordt door FC Volendam verhuurd aan ADO Den Haag, maar hij wist in de eerste instantie zelf niet eens dat de clubs een akkoord hadden bereikt over de deal. De spits had zijn exit ook niet aan zien komen.

Veerman keerde een jaar geleden terug bij 'zijn' Volendam, maar is nu tijdelijk bij ADO gestald door de club uit het vissersdorp. Waarom maakt de aanvalsleider deze move? "Ik hoor iemand op de achtergrond 'geld' zeggen, maar de club was meteen akkoord met het aanbod van ADO. Toen wist ik er zelf eigenlijk nog niets van", zegt Veerman voor de camera van ESPN. 

"Dat is natuurlijk al een duidelijk statement van de club", vervolgt de routinier. "Dan moet je gaan nadenken en na gesprekken met de coach (Darije Kalezić, red.) en Joris (Mathijsen, technisch directeur van ADO, red.) heeft dat ertoe geleid dat ik hier wilde gaan voetballen."

Toch had Veerman de exit uit zijn geboortedorp niet verwacht. "Vorig jaar hebben we enorm veel wedstrijden gewonnen toen ik in de basis startte. Dus ja, ik had het niet aan zien komen. Wat dat betreft was het een opmerkelijk besluit van mijn eigen club, Volendam. Maar ik ben blij dat ik hier nu ben. Volendam wil een andere spits gaan halen. Of het pijn doet? Nee. Het is natuurlijk mijn club en dat zal altijd zo blijven."