Onderhandelingen Sociedad en United over Van de Beek binnenkort hervat

'Sociedad blijft hopen op Van de Beek: onderhandelingen worden snel hervat'

3 augustus 2023 om 20:15

Manchester United en Real Sociedad zijn nog altijd met elkaar in contact over een mogelijke overstap van Donny van de Beek. De onderhandelingen liggen momenteel even stil, maar worden een dezer dagen weer hervat, aldus Fabrizio Romano. 

Onlangs werd bekend dat Sociedad interesse heeft in Van de Beek, die na lang blessureleed weer fit is. Heel veel perspectief op speeltijd zal de Oranje-international echter niet hebben, aangezien United zich deze transferzomer ook al versterkte met middenvelder Mason Mount. 

Romano weet dat er snel weer onderhandelingen plaats zullen vinden. Het is vooralsnog onduidelijk of het gaat om een huurtransfer of een definitieve overname. Van de Beek heeft op Old Trafford nog een contract tot medio 2025. 

De situatie van de voormalig speler van Ajax heeft ook invloed op de toekomst van Sofyan Amrabat. United wil de Fiorentina-middenvelder graag aantrekken, maar dan moet er eerst plaats worden gemaakt op het middenveld. Fred lijkt sowieso te gaan vertrekken, maar met een mogelijk vertrek van Van de Beek hebben Erik ten Hag en co. nog meer financiële slagkracht om de international van Marokko in te lijven.