Waarom Ajax-aankoop Borges in Amsterdam onder de naam 'Forbs' gaat spelen

Waarom Ajax-aankoop Borges in Amsterdam onder de naam 'Forbs' gaat spelen

04-08-2023 10:00 Laatste update: 09:47
136

Ajax heeft Carlos Borges binnen. De supporters in de Johan Cruijff Arena zullen komend seizoen echter niet de naam van Borges, maar 'Forbs' scanderen. Dít is waarom.

De negentienjarige Portugees heeft voluit Carlos Roberto Forbs Borges. De laatste jaren speelde hij in de jeugd van Manchester City, waar zonder spelersnamen op de shirts wordt gespeeld. Door zijn overstap naar Ajax moest de knoop worden doorgehakt: Borges of Forbs. Het werd het laatste.

Wedden

Meer odds

Forbs is de achternaam van zijn moeder. Op social media noemde de nieuwste versterking van Ajax zich al zo.

Voetballers mogen zelf kiezen welke naam ze op het shirt willen hebben. Zo speelt niet Depay, maar Memphis bij Atlético Madrid en draagt Virgil van Dijk met alleen zijn voornaam op de rug de aanvoerdersband bij Liverpool. De twee Oranje-internationals kozen daarvoor, omdat ze geen contact meer hebben met hun vader.

Wat betaalt Ajax voor Forbs?

Ajax presenteerde Forbs donderdagavond. De razendsnelle aanvaller heeft tot medio 2028 getekend en kost 14 miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 19 miljoen. Forbs speelde sinds 2014 voor Manchester City. In zijn laatste seizoen werd hij kampioen met de beloftenploeg, topscorer van de Premier League 2 én uitgeroepen tot beste speler.

Forbs werd op 19 maart 2004 geboren in Sintra, Portugal. Hij is na Benjamin Tahirovic (AS Roma), Branco van den Boomen (Toulouse) en Diant Ramaj (Eintracht Frankfurt) de vierde zomerversterking van Ajax. Technisch directeur Sven Mislintat is druk bezig met meer transfers, waaronder die van Dinamo Zagreb-verdediger Josip Sutalo.