Mislintat bezorgt Ajax aanvallende versterking: Amsterdammers presenteren Borges

Mislintat bezorgt Ajax aanvallende versterking: Amsterdammers presenteren Borges

03-08-2023 21:57 Laatste update: 22:05
275

Carlos Borges mag zichzelf officieel speler van Ajax noemen. De Amsterdammers hebben de transfer van de Manchester City-aanvaller afgerond en halen daarmee een broodnodige versterking binnen. Ajax betaalt een vaste transfersom van veertien miljoen euro voor de Portugese aanvaller, maar die uiteindelijke som kan door bonussen oplopen tot maximaal negentien miljoen euro. 

De transfer van Borges hangt al een aantal uur in de lucht, nadat dinsdag duidelijk werd dat Ajax de transfer heeft gekaapt. Borges was eigenlijk op weg naar West Ham United, maar heeft nu dus voor vier jaar getekend in Amsterdam. Naar verluidt heeft Manchester City een terugkoopclausule bedongen. Daarmee is Borges de vierde zomeraanwinst van directeur Sven Mislintat, die eerder Branco van den Boomen, Benjamin Tahirović en doelman Diant Ramaj naar de Johan Cruijff Arena haalde.

Wedden

Meer odds

City haalde Borges in de zomer van 2014 weg bij uit de jeugd van Sporting Portugal. Bij de Engelse grootmacht speelde hij in diverse jeugdelftallen. Afgelopen seizoen viel hij op met zijn indrukwekkende statistieken. Bij het tweede elftal van The Citizens was Borges goed voor liefst 21 doelpunten in 24 duels. 

Na het teleurstellende vorige seizoen en de exits van Jurriën Timber en Dusan Tadic snakte Ajax naar versterkingen. Het is dan ook zo goed als zeker dat Ajax na Borges nog meer spelers zal aantrekken: zo zal verdediger Josip Sutalo waarschijnlijk ook spoedig gepresenteerd worden bij de club, terwijl de namen van Ian Maatsen, Eduard Spertsyan, Anton Gaaei en Hiroki Ito ook meer dan nadrukkelijk vallen.