Promes onder voorwaarden vrijgelaten in Dubai

Het Parool: Promes onder voorwaarden vrijgelaten in Dubai

17 mei om 09:37
Laatste update: 17 mei om 10:59

Quincy Promes is onder voorwaarden vrijgelaten in Dubai, meldt Het Parool. De 32-jarige voetballer werd sinds maart vastgehouden in de Verenigde Arabische Emiraten, in afwachting van uitlevering aan Nederland.

In maart was Promes met Spartak Moskou op trainingskamp in Dubai. De chauffeur van Promes had schade veroorzaakt aan een huurauto en omdat deze zaak niet was afgewikkeld, mocht de voetballer Dubai niet uit. Daarop vroeg Nederland om uitlevering van Promes. In afwachting van de uitleveringszaak is Promes nu op voorwaarden vrijgelaten, klinkt het.

Het is onduidelijk wat deze voorwaarden precies inhouden. 'In het algemeen mogen personen die in Dubai onder voorwaarden worden vrijgelaten het land niet verlaten. Daarnaast is er vaak sprake van een borgsom, een meldplicht en de plicht om op elke oproep van de autoriteiten te verschijnen', wordt er geschreven.

In Nederland is Promes twee keer veroordeeld door de rechter. Promes kreeg zes jaar celstraf opgelegd wegens cocaïnehandel, terwijl hij 1,5 jaar kreeg voor het neersteken van zijn neef. In laatstgenoemde zaak loopt een hoger beroep.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!