Ontslag dreigt voor Xavi bij Barcelona

'Bizarre wending: Laporta beslist, Xavi wordt tóch ontslagen bij Barça'

17 mei om 09:05
Laatste update: 17 mei om 09:11

De soap rondom Xavi Hernández krijgt een nieuwe, bizarre, wending. Joan Laporta, president van FC Barcelona, wil volgens Spaanse media tóch niet met de trainer verder.

Xavi maakte in januari bekend na dit seizoen te stoppen als trainer van Barcelona. Drie maanden later volgde een ommezwaai. In april werd duidelijk dat de voormalig middenvelder zijn contract tot medio 2025 gaat uitdienen. Een gesprek met sportief directeur Deco was destijds doorslaggevend om na dit seizoen toch aan te blijven bij Barça.

Nu krijgt de soap een nieuw hoofdstuk. Volgens Spaanse media, waaronder Mundo Deportivo, is Laporta teleurgesteld in Xavi en overweegt hij serieus niet met hem verder te gaan. Xavi liet zich in aanloop naar het duel met UD Almería uit over de noodlijdende financiële situatie van de club en dat steekt de preses. "De fans moeten begrijpen dat onze economische situatie in niets lijkt op die van 25 jaar geleden. Toen zei onze trainer: ik wil die speler, die speler en die speler halen. Nu kan dat niet meer", zei Xavi, doelend op mogelijke versterkingen komende zomer.

"Wij zijn niet in die omstandigheden, zoals een Real Madrid of andere Europese teams dat wel zijn. Maar dat betekent niet dat we niet om de prijzen willen spelen. We hebben tijd nodig." Die woorden van Xavi vallen niet goed bij Laporta, klinkt het. Sterker nog: het lot van Xavi is al zo goed als bezegeld. Laporta zou het niet zien zitten om met Xavi door te gaan en stuurt aan op een ontslag. Een mogelijk ontslag wordt nog niet op zeer korte termijn wereldkundig gemaakt. Naar verluidt wordt er eerst nog gesproken met Deco, die momenteel nog om persoonlijke redenen in Porto verblijft.