Geen renovatie van De Kuip door mislopen WK vrouwen

Mislopen WK vrouwen betekent flinke streep door de rekening voor Feyenoord

17 mei om 10:12

Dat het WK vrouwen in 2027 niet naar Nederland komt betekent ook slecht nieuws voor Feyenoord. Er gaat een streep door de renovatie van De Kuip die door de gemeente bekostigd zou worden.

Nederland had samen met België een bid gedaan om het WK 2027 te organiseren. De keuze van de FIFA is uiteindelijk gevallen op Brazilië. Dat betekent een flinke teleurstelling voor De Kuip. Het Rotterdamse stadion zou één van de vijf Nederlandse plaatsen zijn waar de WK-duels gespeeld zouden worden. De andere vier plekken zouden de Johan Cruijff ArenA (Amsterdam), het Philips Stadion (Eindhoven), De Grolsch Veste (Enschede) en het Abe Lenstra Stadion (Heerenveen) zijn.

In aanloop naar dat WK zou De Kuip deels gerenoveerd worden. De burgemeester en wethouders schreven een brief aan de gemeenteraad waarin uitgelegd werd waarom de investering van 1,7 miljoen verantwoord zou zijn. "Met de verwachte bezoekers en internationale aandacht is dat een verantwoorde investering die ook rendeert voor alle andere wedstrijden die in het stadion plaatsvinden", klonk het.

Het EK vrouwen in 2017 zorgde voor 2,5 miljoen euro aan inkomsten in de Rotterdamse lokale economie, maar dat zit er voorlopig dus niet in. Op het FIFA-congres in Bangkok bleek Brazilië 119 stemmen te hebben gekregen tegenover 78 voor het bid van Nederland en België.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!