Hoeveel landen gaan door in de poulefase van het EK?

Hoeveel landen gaan door in de poulefase van het EK?

17 mei om 09:00
Laatste update: 17 mei om 10:58

Het EK in Duitsland begint op vrijdag 14 juni met een wedstrijd tussen het gastland en Schotland. In de eerste twaalf dagen worden alle groepswedstrijden afgewerkt. Maar hoeveel landen gaan er door naar de knock-outfase? VoetbalPrimeur legt het uit.

Tussen vrijdag 14 juni en woensdag 26 juni staat de groepsfase van het EK op het programma. In deze twaalf dagen worden er in totaal 36 wedstrijden gespeeld. Het Nederlands elftal is in de poulefase gekoppeld aan Frankrijk, Oostenrijk en Polen.

Hoeveel landen gaan er door in de poulefase van het EK?

Er zijn zes poules gemaakt met daarin vier landen: poule A tot en met F. Ieder land speelt in zijn eigen poule drie wedstrijden tegen de overige landen. Nadat alle wedstrijden zijn gespeeld, plaatsen de nummers één en twee van elke poule zich voor de achtste finales. Ook de vier beste nummers drie plaatsen zich voor de knock-outfase.

De knock-outfase begint op zaterdag 29 juni met de achtste finales, waarin er acht wedstrijden worden afgewerkt. De winnaars plaatsen zich voor de kwartfinales op vrijdag 5 juli en zaterdag 6 juli. De halve finales worden vervolgens afgewerkt op dinsdag 9 juli en woensdag 10 juli en de finale staat op het programma voor zondag 14 juli.

Luister de nieuwste aflevering van Studio Oranje, dé podcast over het EK!