Stewart verklapt welke club concreet is voor Sangaré: 'Er is wel wat interesse'

Stewart verklapt welke club concreet is voor Sangaré: 'Er is wel wat interesse'

04-08-2023 20:26 Laatste update: 20:30
7

Earnest Stewart heeft verklapt welke club concreet is voor Ibrahim Sangaré. De middenvelder van PSV heeft een contractuele afkoopsom en geniet serieuze interesse van Nottingham Forest, zo vertelt de directeur voetbalzaken van de Eindhovenaren voor de camera van ESPN. Ook gaat hij in op de eventuele komst van Aster Vranckx.

"Er is wel wat interesse. Dat is concrete interesse", aldus Stewart, die ook bevestigt dat Sangaré een vertrekclausule heeft. "Op dit moment kunnen clubs daar gebruik van maken, tot het eind van de window."

Diverse media meldden eerder dat de contractuele afkoopsom 37,5 miljoen euro bedraagt. "Het is een mooi bedrag voor PSV", aldus de directeur van PSV. "We willen Sangaré graag behouden, maar als iemand het bedrag van de clausule betaalt, dan sta je daar onmachtig tegenover. Het is gewoon een goede speler. Het is altijd spijtig om een goede speler te zien vertrekken. Of het nu Xavi Simons is of Sangaré, die het uitstekend doet bij ons."

Vranckx en Zakharyan
PSV zou zich willen versterken met Vranckx, middenvelder van VfL Wolfsburg. De Belg moet volgens Stewart de opvolger worden van Sangaré. "Het is iemand waar wij oren naar zouden hebben. Maar we zijn nog niet dichtbij", aldus Stewart, die zich verbaast over de vermeende interesse van PSV in Arsen Zakharyan. "Daar begrijp ik niks van, dat dat wordt gemeld. Hij is wel bij ons aangeboden, maar we hebben geen interesse."