'Kudus lijkt op zeker te vertrekken, Klaassen had gesprek met clubleiding Ajax'

'Kudus lijkt op zeker te vertrekken, Klaassen had gesprek met clubleiding Ajax'

05-08-2023 13:13 Laatste update: 13:23
132

Iedereen binnen Ajax verwacht dat Mohammed Kudus deze zomer nog gaat vertrekken. Volgens Voetbal International liggen de lijstjes met opvolgers al klaar bij technisch directeur Sven Mislintat. Ook wat betreft Davy Klaassen kan er nog beweging komen.

Wat betreft Kudus gaat iedereen ervan uit dat de transfer van de grond komt, maar op dit moment lijken er weinig clubs in onderhandeling. Eerder waren Chelsea en Brighton concreet en zij hebben Kudus nog steeds op hun lijstje staan. Ook Arsenal had Kudus op de korrel, maar vanuit The Gunners is ook nog geen beweging gekomen. De Ghanees heeft zelf ook aangegeven te willen vertrekken, bevestigde trainer Maurice Steijn.

Of Klaassen op 1 september nog contractspeler van Ajax is, lijkt een 50/50 kans te zijn. In gesprekken met de clubleiding is niet gezegd dat de routinier weg moet, maar hij is ook geen onomstreden speler meer. Eerder gingen er geruchten over een mogelijke transfer naar Besiktas. Mocht Ajax Eduard Spertsyan nog halen bij Krasnodar, dan wordt een transfer van Klaasen nog waarschijnlijker.