'Nieuwe teamgenoot voor Nederlandse enclave: Atalanta shopt bij wanhopig West Ham'

'Nieuwe teamgenoot voor Nederlandse enclave: Atalanta shopt bij wanhopig West Ham'

05-08-2023 14:52 Laatste update: 16:27
28

Gianluca Scamacca speelt volgend seizoen voor Atalanta Bergamo. Dat maakt transfergoeroe Fabrizio Romano bekend. De Italianen maken een bedrag van 25 miljoen euro over naar West Ham United. Die som kan door bonussen nog oplopen tot dertig miljoen.

West Ham United heeft wel een doorverkooppercentage van tien procent bedongen in de deal met Atalanta. Scamacca vliegt zaterdag nog naar zijn geboorteland om binnen korte tijd zijn medische keuring te ondergaan en zijn contract te tekenen. De Italiaanse spits wist afgelopen seizoen niet te overtuigen bij The Hammers. In 27 duels wist hij acht keer het net te vinden.

De aanstaande transfer komt redelijk uit de lucht vallen. Eerder waren Italiaanse media er nog van overtuigd dat Internazionale aan het langste eind zou trekken. De Milanezen leken AS Roma af te troeven. Na het vertrek van Rasmus Højlund handelt Atalanta echter razendsnel.

Voor West Ham United is de uitgaande transfer weer een teken aan de wand. De ploeg uit Londen is de enige club uit de Premier League die nog geen enkele speler wist aan te trekken. Dat terwijl na Declan Rice, Manuel Lanzini en Arthur Masuaku nu ook Scamacca vertrekt. West Ham weet wel wie de eerste aanwinst moet worden. De club is bezig om Edson Álvarez van Ajax over te nemen. 

Scamacca is ook geen onbekende in het Nederlandse voetbal. De boomlange Italiaan speelde in de jeugd van PSV en kwam ook uit voor PEC Zwolle. In totaal speelde hij acht duels in de Eredivsie.