Wolves rondt trainerswissel af kort voor seizoenstart tegen United

Update: Wolves rondt trainerswissel af kort voor seizoenstart tegen United

9 augustus 2023 om 18:43
Laatste update: 9 augustus 2023 om 18:43

Wolverhampton Wanderers heeft zes dagen voor de Premier League-start tegen Manchester United afscheid genomen van Julen Lopetegui. De Spaanse manager verschilde van mening met de club over de te varen koers. Beide partijen gaan nu in onderling overleg uit elkaar. 

De 56-jarige Lopetegui ging in november aan de slag bij Wolves, dat hij vervolgens naar een dertiende plaats loodste. In zijn spoor vertrekken ook zes stafleden. Volgens Britse media, waaronder The Athletic, staat voormalig Bournemouth-manager Gary O’Neil in de startblokken om het stokje over te nemen.

Lopetegui maakte zich zorgen over de precaire financiële situatie op Molineux. Hij drong aan op versterkingen, nadat onder meer Rubén Neves vertrok, maar Wolverhampton heeft een klinkend transferresultaat nodig om aan de financiële regels van de Premier League te voldoen. Door het meningsverschil was een vertrek van de ex-coach van Spanje, Real Madrid en Sevilla al even in de maak, maar hij was bereid om te wachten tot zijn opvolger klaar stond.

Wolves begint over zes dagen al aan het nieuwe seizoen. Dan wacht op Old Trafford de uitwedstrijd tegen Manchester United.

Update: Wolverhampton Wanderers heeft Gary O'Neil zoals verwacht gepresenteerd als nieuwe manager. De Brit neemt het stokje over van de vertrokken Julen Lopetegui. Hij kan meteen aan de bak: Manchester United is maandag de tegenstander tijdens de Premier League-start.

"We zijn verheugd Gary te verwelkomen bij de club. Hij is een zeer gemotiveerde jonge coach met sterke principes en hij staat goed aangeschreven bij iedereen met wie hij heeft gewerkt", zegt sportief directeur Matt Hobbs van Wolves.