'Driemaal is scheepsrecht: Ajax gaat Sutalo overnemen van Dinamo'

'Dinamo Zagreb gaat overstag: Ajax akkoord over toptransfer van Sutalo'

9 augustus om 16:27
Laatste update: 9 augustus om 16:35

Ajax gaat Josip Sutalo dan toch overnemen van Dinamo Zagreb. Na lange en zware onderhandelingen zwicht de Kroatische topclub voor het laatste bod uit Amsterdam, meldt Jutarnji.

Volgens de Kroatische krant, die zich baseert op 'zeer betrouwbare bronnen' is de deal zo goed als rond. Ajax betaalt twintig miljoen euro voor Sutalo. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 22 miljoen. De 23-jarige verdediger maakt na de return tegen AEK Athene in de derde voorronde van de Champions League op 19 augustus de overstap.

Dinamo Zagreb wees eerder nog twee voorstellen van Ajax af, maar directeur voetbalzaken Sven Mislintat van de Amsterdammers zette zijn tanden in de zaak. Zo vloog hij vorige week naar Kroatië om rechtstreeks te onderhandelen. Toen wist hij nog geen akkoord te bereiken, maar Dinamo stemt nu wel in met het derde en ultieme voorstel van de Nederlandse topclub.

Sutalo werd de laatste weken in verband gebracht met clubs als Fiorentina, Napoli, Bayer Leverkusen en Nottingham Forest, maar uiteindelijk blijkt Ajax het meest concreet. Voor de Kroatische international ligt een contract tot medio 2028 klaar in de Johan Cruijff Arena. Hij is de beoogde opvolger van Jurriën Timber, die verkocht werd aan Arsenal.

Ajax versterkte zich rechts centraal achterin ook al met Jakov Medic, een landgenoot van Sutalo. Hij kwam over van Sankt Pauli. Voor de positie links centraal achterin is Hiroki Ito nog in beeld na het vertrek van Calvin Bassey.