Gimenez stelt belangrijk doel voor nieuw seizoen: 'Moeilijk, maar we zijn dromers'

Gimenez stelt belangrijk doel voor nieuw seizoen: 'Moeilijk, maar we zijn dromers'

10 augustus 2023 om 07:42
Laatste update: 10 augustus 2023 om 09:15

Santiago Gimenez is nog altijd in de wolken na zijn contractverlenging bij Feyenoord. De Mexicaanse spits is na een geweldig eerste jaar op zijn plek in Rotterdam. Na het veroveren van de landstitel stelt Gimenez een nieuw doel voor komend seizoen: topscorer van de Eredivisie worden.

"Ik heb er mijn hele leven van gedroomd om in Europa te spelen", vertelt Gimenez aan de clubkanalen. "Plotseling was Feyenoord daar. Mijn doel was toen om van Feyenoord en van Rotterdam te gaan houden. De club en de stad is hier eigenlijk een grote familie. Daarom hou ik zo van deze club en daarom wilde ik ook blijven. Bij mijn aankomst vorig jaar voelde ik al dat ik bij een grote club kwam."

Gimenez heeft voor komend seizoen collectieve en persoonlijke doelen bij Feyenoord. "Ik wil topscorer worden van Nederland. Afgelopen seizoen was ik er dichtbij, maar dit is een nieuwe uitdaging. Ik weet dat ik het kan. Natuurlijk willen we ook zo veel mogelijk prijzen winnen, zelfs de Champions League. Dat is moeilijk, maar we zijn dromers en we durven positief ingesteld te zijn."

Sinds zijn eerste duel in de Eredivisie scoorde Gimenez 15 keer in zijn competitieduels voor Feyenoord. Dit jaar hoopt de spits er meer te maken, mede omdat hij gewend is in Rotterdam. "In het begin was het een beetje moeilijk, omdat je natuurlijk moet wennen aan de nieuwe omgeving. Ik heb hard moeten werken voor mijn speelminuten."