FC Twente verslaat Riga FC eenvoudig

FC Twente veel te sterk voor pover Riga FC: Tukkers pakken goede uitgangspositie

10 augustus 2023 om 21:52

Een sterk FC Twente heeft donderdagavond in de derde voorronde van de Conference League eenvoudig afgerekend met een pover Riga FC. De Tukkers wonnen uiteindelijk met 2-0, maar hadden een nog veel grotere score neer kunnen zetten om zo van de return in Letland een formaliteit te maken. 

Zonder de harde kern (straf van de UEFA, red.), maar met Ricky van Wolfswinkel en Alfons Sampsted in de basis begon Twente flitsend aan het duel met Riga. Het regende kansen in de openingsfase. Sampsted verzilverde na elf minuten een van die mogelijkheden. De IJslander werd fraai vrijgespeeld en rondde heel beheerst af. 

De Tukkers leken even een monsterscore neer te gaan zetten tegen Riga, dat vrijwel niets in de melk te brokkelen had. Van Wolfswinkel zag een poging gepareerd worden door doelman Nils Purins, terwijl ook Manfred Ugalde dicht bij de 2-0 was. De Letten werden tien minuten voor rust vrijwel uit het niets ook nog een keer gevaarlijk, maar Lars Unnerstall bracht goed redding. 

Het spelbeeld was in de tweede helft vrijwel identiek. De ploeg van trainer Joseph Oosting was heer en meester, maar drukte dat te weinig uit in de score. De tweede treffer viel nog wel. Invaller Naci Ünuvar zag zijn poging gekeerd worden en vervolgens voor de voeten van Daan Rots vallen, waarna hij vernietigend uithaalde: 2-0. 

Zijn treffer bleek ondanks nog wat late speldenprikjes van Riga het laatste wapenfeit van de avond. Twente heeft zichzelf zodoende een uitstekende uitgangspositie verschaft voor de return van volgende week, al had de score nog groter uit kunnen vallen. Voordat de Tukkers afreizen naar Letland, wacht komende zondag eerst nog het bezoek aan Eredivisie-promovendus Almere City.