Dembélé laat Barcelona na zes jaar achter zich en keert terug in Frankrijk

Dembélé laat Barcelona na zes jaar achter zich en keert terug in Frankrijk

12 augustus 2023 om 10:30
Laatste update: 12 augustus 2023 om 10:35

Paris Saint-Germain heeft Ousmane Dembélé officieel gepresenteerd als nieuwste aanwinst voor komend seizoen. De Franse aanvaller kon door een clausule in zijn contract voor vijftig miljoen euro worden overgenomen door de Parijzenaren. Daarmee verlaat Dembélé na zes jaar FC Barcelona.

Met zijn transfer naar PSG is Dembélé terug in zijn geboorteland Frankrijk. De aanvaller begon zijn loopbaan in de jeugd van Stade Rennes en haalde daar ook het eerste elftal. Daarna trok hij naar Borussia Dortmund, de club waarvan Barcelona hem in 2017 voor 135 miljoen euro overnam. De tijd van Dembélé in Barcelona is niet heel succesvol te noemen. Toch speelde hij 127 wedstrijden voor de Catalanen en werd hij in zijn tijd bij Barça wereldkampioen met Frankrijk.

Dembélé is daarmee onderdeel van een roerige transferzomer in Parijs. De club haalde eerder deze transferzomer Lucas Hernández, Marco Asensio, Kang-In Lee en Gonçalo Ramos al binnen, maar vooral op uitgaand gebied is het rumoerig. Sterspelers als Marco Verratti, Neymar en Kylian Mbappé hebben gehoord dat ze de club mogen verlaten. Laatstgenoemde wil echter koste wat kost blijven, zijn contract uitdienen en volgend jaar transfervrij vertrekken.

De Franse Dembélé staat bekend om zijn snelheid en tweebenigheid. Hij gaf in zijn 127 competitiewedstrijden voor Barcelona 34 assists en maakte 24 goals. Vorig jaar vertrok hij bijna transfervrij uit de Catalaanse hoofdstad, maar toen wist trainer Xavi hem alsnog te overtuigen. Nu is er geen houden meer aan en tekent Dembélé een meerjarig contract in Parijs.