'PSV en twee andere Eredivisie-clubs azen op jonge vleugelspeler van Arsenal'

'PSV en twee andere Eredivisie-clubs azen op jonge vleugelspeler van Arsenal'

13-08-2023 07:57
63

PSV, Vitesse, Sparta en het Belgische KAA Gent zitten achter Arsenal-talent Amario Cozier-Duberry aan. Dat meldt The Standard. De achttienjarige Engelsman ligt nog maar één jaar vast in Londen, hoewel The Gunners proberen zijn contract te verlengen.

Cozier-Duberry is een vleugelaanvaller, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. De jeugdinternational speelt sinds zijn veertiende in de jeugdopleiding van Arsenal, waar hij door zijn trainers wordt gezien als een opwindend, jong talent. Hij was vorig seizoen de drijvende kracht achter het bereiken van de FA Cup Youth Final, wat hem intern al vergelijkingen met sterspeler Bukayo Saka opleverde.

Wedden

Meer odds

Volgens The Standard is Cozier-Duberry gelukkig bij de Premier League-grootmacht. Hij zat al een paar keer bij de selectie van manager Mikel Arteta, al kwam het - mede door de concurrentie van onder meer Saka - nog niet van een debuut. Daarom zou de rappe rechtsbuiten met het oog op zijn ontwikkeling kunnen kiezen voor de stap naar de Eredivisie. PSV, Vitesse en Sparta hebben hem op de korrel, net als KAA Gent. 

Cozier-Duberry speelde het afgelopen seizoen 31 duels voor Arsenal O21. Daarin was hij goed voor twaalf doelpunten en acht assists.