VP's Elftal van de Week: Ajax en AZ hofleverancier, PSV levert twee spelers af

VP's Elftal van de Week: Ajax en AZ hofleverancier, PSV levert twee spelers af

14-08-2023 10:00
100

De kop is eraf, speelronde één van de Eredivisie is achter de rug. Dat betekent dat het traditioneel tijd is voor VP's Elftal van de Week. Ajax en AZ zijn de hofleveranciers met beiden drie spelers.

Ivor Pandur (Fortuna Sittard)
Hoewel niet alle reddingen even moeilijk waren, hield Pandur Fortuna tegen het tiental van Feyenoord tot zes keer toe op de been. Diep in de zeven minuten durende blessuretijd bracht de goalie prachtig redding op een inzet van Alireza Jahanbakhsh. De Limburgers mogen Pandur zeker bedanken voor het punt in De Kuip.

Yukinari Sugawara (AZ)
Sugawara heeft een streepje voor op zijn concurrent Denso Kasius. De 23-jarige Japanner was tegen Go Ahead Eagles bedrijvig en liet de linksbuiten van de opponent de hele wedstrijd achter hem aanrennen. Zijn sterke optreden luisterde Sugawara op met een assist bij de 2-0.

Jakov Medic (Ajax)
"Ik was compleet in shock, ik dacht dat ik droomde", zei Medic na afloop van zijn Ajax-debuut tegen Heracles Almelo over zijn wereldgoal. De centrale verdediger gaf zijn visitekaartje af en hield zich uitstekend staande. Op het eerste oog lijkt Medic een versterking voor de Amsterdammers.

Pawel Bochniewicz (sc Heerenveen)
De aanvoerder van Heerenveen is uitstekend aan het seizoen begonnen, net als de rest van zijn elftal. De Pool schakelde samen met Syb van Ottele, partner in de defensie, het grootste deel van de wedstrijd RKC Waalwijk-spitsen Michiel Kramer en David Min uit. Met een keiharde kopbal had Bochniewicz aanvallend ook een belangrijke bijdrage in de 3-1 overwinning.

Ismael Saibari (PSV)
Isaac Babadi kreeg tegen FC Utrecht de voorkeur op tien, maar werd halverwege afgelost door Saibari. De aanvallende middenvelder maakte een gretige indruk, leverde een assist af en was bijna trefzeker. PSV-trainer Peter Bosz staat voor een lastige keuze, nu hij ook Malik Tillman tot zijn beschikking heeft.

Jordy Clasie (AZ)
De dirigent op het AZ-middenveld was tegen Go Ahead een van de betere spelers op het veld. Clasie laat alles er eenvoudig uitzien. Bijna altijd de oplossing vooruit, bijna elke pass komt aan en verdedigend juist gepositioneerd. Clasie is zonder twijfel een van de belangrijkste schakels in het elftal van Pascal Jansen.

Branco van den Boomen (Ajax)
Van den Boomen maakte in de voorbereiding bij Ajax al indruk en trok die lijn door tegen Heracles. Het voetballen gaat de spelmaker bijzonder makkelijk af. Tegen de promovendus was hij bij acht mogelijkheden direct betrokken. Dat zijn naam in dit elftal staat, mag geen verrassing zijn.

Ruben van Bommel (AZ)
Net als Medic heeft Van Bommel zijn visitekaartje afgegeven. Met een goal en een assist had hij een groot aandeel in de 5-1 overwinning op Go Ahead, uitgerekend een van de ploegen die hem eerder deze zomer ook wilde overnemen van MVV Maastricht. Van Bommel lijkt zijn plek voorlopig niet meer af te hoeven staan.

Couhaib Driouech (Excelsior)
NEC-back Youri Baas beleefde een lastige middag tegenover Driouech, die het in de eerste speelronde op de heupen had. Bij de openingstreffer was hij Baas in een imposante sprint de baas en leverde hij een haarfijne assist af.

Steven Bergwijn (Ajax)
Ajax-trainer Maurice Steijn erkende afgelopen weekend dat Bergwijn verbaal niet het meest aanwezig is. De buitenspeler moet vooral binnen de lijnen uitstralen dat hij de captain is. Dat deed Bergwijn op het moment dat Ajax het nodig had. Met twee goals stond hij aan de basis van de zege op Heracles.

Noa Lang (PSV)
Lang heeft niet lang nodig gehad om het PSV-publiek voor zich te winnen. Na al hoogstpersoonlijk de Johan Cruijff Schaal te hebben beslist nam hij de Eindhovenaren ook tegen Utrecht op sleeptouw. Met een heerlijke knal zette hij PSV op voorsprong. Met zijn hoogstandjes krijgt hij de voetballiefhebber geregeld op de banken.