Van der Vaart verrast door Slot-suggestie: 'Ik vind dit best wel shocking'

Van der Vaart verrast door Slot-suggestie: 'Ik vind dit best wel shocking'

14-08-2023 08:23
110

Rafael van der Vaart is verbaasd, wanneer Studio Voetbal-presentator Sjoerd van Ramhorst en Jeroen Stekelenburg beweren dat Feyenoord-trainer Arne Slot zich bewust coulanter uitlaat tegenover de arbitrage. Vorig seizoen kreeg de oefenmeester veelvuldig kritiek, omdat hij te veel met de scheidsrechter bezig zou zijn.

"Slot zei dat hij de rode kaart wel begreep. Nou, wij snappen het niet echt. Als je het terugkeek, leek het mij geen rode kaart", stelt Van der Vaart, die refereert aan het moment waarop Feyenoorder Bart Nieuwkoop bij zijn rentree in de Kuip van het veld werd gestuurd. "We weten gewoon dat in het VAR-tijdperk, hier rode kaarten voor worden gegeven," haakt Pierre van Hooijdonk in. "Ik denk alleen dat als ik achter dat scherm zit… Dan weet je: dit is helemaal niet bewust. Hij breekt zelf bijna zijn enkel, dus het is geen bewuste schop. De impact, dat ziet er superlelijk uit."

Wedden

Meer odds

"Voor mij is dit geen rode kaart", benadrukt Van der Vaart. "Hij wil kort zitten, maar glijdt uit. Ik vond dit geel, en klaar." Van der Vaart pleit voor een voormalig profvoetballer als VAR, om dergelijke twijfelgevallen te kunnen beoordelen. Van Hooijdonk sluit zich hiebij aan. "Hij hoeft niet eens alle regels te kennen. Het enige wat hij moet zeggen is of het expres gebeurt of niet."

Stekelenburg stelt dat Slot zich wellicht zou hebben voorgenomen om zich anders op te stellen tegenover de arbitrage, omdat de trainer van de Rotterdammers in de afgelopen twee seizoenen weleens het verwijt kreeg teveel met de arbitrage bezig te zijn. "Ik vind het best wel shocking dat jullie dit zeggen", reageert Van der Vaart, die waardeert hoe Slot vooral kritisch is over het optreden van zijn eigen elftal.