'Opnieuw Premier League-interesse in Kudus: Ajacied ziet stap zitten'

'Opnieuw Premier League-interesse in Kudus: Ajacied ziet stap zitten'

14-08-2023 12:52 Laatste update: 15:22
70

West Ham United heeft Mohammed Kudus in het vizier. The Hammers, die eerder deze zomer Edson Álvarez al overnamen van Ajax, zijn de gesprekken met de 23-jarige Ghanees gestart.

West Ham is niet voornemens om gelijk door te pakken. Alles hangt af van het wel of niet vertrekken van Lucas Paquetá. De Braziliaanse spelmaker staat in de belangstelling van Manchester City, dat een bod van tachtig miljoen euro afgewezen zag worden. Als Paquetá wel naar The Citizens verkast, zal West Ham zich officieel bij Ajax melden.

Kudus staat naar verluidt open voor de stap naar de Premier League. De middenvelder annex aanvaller genoot eerder deze window ook interesse van Brighton, maar The Seagulls pakten vooralsnog niet door. West Ham is sinds afgelopen week los op de transfermarkt. Voor vorige week was er nog geen aanwinst gepresenteerd, inmiddels heeft de Conference League-winnaar Álvarez en James Ward-Prowse binnen.

Bij Ajax ligt Kudus nog tot de zomer van 2025 vast. De Amsterdammers lijken in elk geval veertig miljoen euro te verlangen voor de Ghanees.