Chelsea verpulvert eigen record: Caicedo officieel duurste speler ooit in Engeland

Chelsea verpulvert eigen record: Caicedo officieel duurste speler ooit in Engeland

14-08-2023 19:31 Laatste update: 20:26
66

Het is officieel: Chelsea neemt Moisés Caicedo over van Brighton. De controlerende middenvelder uit Ecuador kost ruim 133 miljoen euro. Nooit werd er in de Premier League zoveel betaald voor één speler.

Chelsea verbrak in januari het transferrecord met de komst van Enzo Fernández, die voor 121 miljoen euro overkwam van Benfica. Vanaf nu mag Caicedo zich de duurste Premier League-voetballer ooit noemen. De Ecuadoriaan tekent voor acht (!) seizoenen op Stamford Bridge, met een optie voor een negende jaar.

Wedden

Meer odds

De bekendmaking van Chelsea markeert het einde van een lange transfersoap rond Caicedo, die ook naar Liverpool kon. Hij had echter al geruime tijd zijn zinnen gezet op een overstap naar The Blues. Chelsea-manager Mauricio Pochettino beschikt nu, met Caicedo en Fernández, over twee middenvelders die gezamenlijk 254 miljoen euro hebben gekost.

Brighton heeft - naast de duizelingwekkende transfersom - ook een doorverkooppercentage bedongen bij Chelsea. Caicedo speelde tweeënhalf jaar aan de Engelse zuidkust, nadat hij halverwege het seizoen 2020/2021 overkwam van Independiente del Valle. "Chelsea krijgt een van de beste middenvelders ter wereld", reageert technisch directeur David Weir. "Hij is uitzonderlijk geweest."

"Ik ben zó blij. Toen Chelsea belde hoefde ik geen seconde na te denken", reageert Caicedo zelf. "Ik wist gewoon dat ik bij deze club wilde tekenen." Chelsea verwacht binnen enkele dagen ook de komst van Southampton-tiener Roméo Lavia af te ronden. Ook hij kon naar Liverpool. Prijskaartje: 58 miljoen euro.