'Chelsea heeft beet en troeft Liverpool wéér af: Southampton ontvangt 68 miljoen'

'Chelsea heeft beet en troeft Liverpool wéér af: Southampton ontvangt 68 miljoen'

15-08-2023 22:50
57

Chelsea gaat opnieuw met miljoenen smijten. The Blues hebben met Southampton een overeenstemming bereikt over de transfer van de negentienjarige Roméo Lavia.

Eerder deze week werd controleur Moisés Caicedo gepresenteerd. De Ecuadoriaan komt voor een recordbedrag van 133 miljoen euro naar Stamford Bridge, maar Chelsea wilde graag nog een middenvelder aan de selectie toevoegen. Dat is gelukt. Lavia komt voor 62 miljoen euro, plus bijna zes miljoen euro aan bonussen, naar Londen. De Belg gaat een meerjarig contract tekenen bij Chelsea.

Chelsea had forse concurrentie van Liverpool, dat na Caicedo ook met Lavia aan de haal wilde gaan. The Reds waren zelfs bereid zeventig miljoen euro te betalen aan Southampton, maar de speler zelf was standvast. Hij wilde alleen naar Chelsea en hij gaat zijn zin krijgen. Alleen de medische keuring scheidt Lavia nog van een contract bij Chelsea.

Lavia doorliep de jeugdopleiding van RSC Anderlecht en Manchester City. Vorige zomer tekende hij bij Southampton, dat ruim twaalf miljoen euro overmaakte aan City. In het afgelopen seizoen kwam hij bij het gedegradeerde Southampton tot 29 Premier League-wedstrijden. Door een hamstringblessure miste Lavia een deel van het seizoen.