Vier conclusies: vijf miljoen euro voor PSV, Champions League-stopper gezocht

Vier conclusies: vijf miljoen euro voor PSV, Champions League-stopper gezocht

16-08-2023 00:00 Laatste update: 08:41
122

PSV heeft zich dinsdagavond in Oostenrijk geplaatst voor de play-offs van de Champions League. Ook de return tegen Sturm Graz leverde geen problemen op (1-3). In de play-offs wacht, net als vorig jaar, een tweeluik met Rangers FC. VoetbalPrimeur trekt vier conclusies.

Van slappe hap naar prachtgoals
Slappe hap, niet bij de les en bijzonder slordig: zo begon PSV aan de return tegen Sturm Graz in de derde voorronde van de Champions League. Bij de 1-0 van William Bøving begonnen de Oostenrijkers er zelfs in te geloven, maar verder liet PSV het niet komen. Nog voor rust werd de schade gerepareerd door Joey Veerman en Luuk de Jong. Beide doelpunten waren om in te lijsten. In de slotfase maakte Ricardo Pepi zijn eerste officiële treffer in PSV-dienst.

Gezocht: Champions League-stopper
Ook tegen een matige tegenstander als Sturm Graz komen de defensieve problemen van PSV aan de oppervlakte. Jordan Teze speelde weliswaar een goede wedstrijd, maar als geheel vertoonde de Eindhovense defensie weer de nodige scheurtjes. Technisch directeur Earnest Stewart heeft nog iets meer dan twee weken om een centrale verdediger te vinden die Champions League-waardig is.

Verzekerd van vijf miljoen euro
Door te winnen van Sturm Graz heeft PSV zich verzekerd van minimaal vijf miljoen euro aan UEFA-prijzengeld. Het zal niet tot een volksfeest leiden rond het Philips Stadion, want de bonus gaat naar de Eindhovenaren als ze zich niét weten te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Als de play-offs worden gewonnen, stroomt er wel 35 tot 40 miljoen euro naar de Eindhovense oorlogskas.

Next up: Rangers FC (opnieuw)
Rangers  is de laatste horde van PSV op weg naar het hoofdtoernooi van de Champions League. De Schotten sleepten een gelijkspel uit het vuur tegen Servette FC en dat was genoeg na de 2-1 zege in Glasgow. Vorig seizoen speelde PSV in de beslissende voorronde van de Champions League ook tegen Rangers. Toen ging het mis. Het cruciale tweeluik wordt gespeeld op 22 of 23 augustus en 29 of 30 augustus. Hoopgevend: PSV is al 21 officiële wedstrijden ongeslagen.