PSV op rapport: hoogste cijfer én enige onvoldoende in de aanval

PSV op rapport: hoogste cijfer én enige onvoldoende in de aanval

15-08-2023 22:25 Laatste update: 22:35
115

PSV heeft zich gekwalificeerd voor de play-offs van de Champions League. Ook in Oostenrijk werd Sturm Graz verslagen door de Eindhovenaren (1-3). VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Walter Benítez - 6,5: net als in de heenwedstrijd moest Benítez één Oostenrijkse treffer toestaan. Wat echter blijft hangen, is zijn knappe redding in de beginfase, waarmee hij weer liet zien een goede doelman te zijn voor PSV.

Jordan Teze - 7: "Ik heb nog nooit met een speler gewerkt die zo'n pass het middenveld in heeft", verklaarde zijn trainer een dag voor de wedstrijd. Veel liet Teze zijn 'specialiteit' niet zien, maar dat mag de pret niet drukken. De rechtsback speelde sterk en gaf een ragfijne assist.

André Ramalho - 6,5: Ramalho was de enige PSV'er die wél bij de les was in de openingsfase. De Braziliaan zat er vaak met een voetje tussen. Wel blijft het de vraag of PSV de groepsfase van de Champions League kan betreden met een verdediger die zo traag is.

Olivier Boscagli - 6,5: door een bal van de lijn te koppen voorkwam Boscagli een nog snellere achterstand voor PSV in Oostenrijk. Daarna kreeg de Fransman niet meer bijzonder veel te doen. Gewoon een prima optreden.

Patrick van Aanholt - 5,5: slap en ongeconcentreerd, zo begon Van Aanholt aan de return tegen Sturm Graz. Niet geheel ontoevallig was hij ook betrokken bij de enige tegengoal, net als vorige week. De linksback dekte opnieuw niet scherp genoeg.

Ibrahim Sangaré - 6,5: er gaat geen dag voorbij of Sangaré wordt in verband gebracht met een transfer naar de Europese top, maar vooralsnog speelt de Ivoriaan voor PSV. Scoren liet hij na zijn goal van vorige week nu aan anderen over.

Joey Veerman - 7: als Veerman de ruimte krijgt, is hij levensgevaarlijk. Zo ook dinsdagavond. Zijn handelingssnelheid kan nog wat hoger, maar met zo'n fijne trap kom je ook ver. Dat demonstreerde hij door de bal met binnenkant voet in de onderhoek te rammen.

Ismael Saibari - 6,5: de vervanger van Isaac Babadi werd beloond voor zijn sterke invalbeurten van de laatste weken. Na een moeizaam begin groeide hij in de wedstrijd. Maar écht zijn stempel drukken, dat lukte niet. Saibari had één van zijn kansen wel mogen benutten.

Johan Bakayoko - 6: zo'n spetterende avond als in Eindhoven werd het in Graz niet voor Bakayoko. De dreiging was er nog steeds, maar het rendement ontbrak. Volgende week krijgt de Belg een nieuwe kans om zich te tonen op het Europese podium.

Luuk de Jong - 8: als er één PSV'er is die nooit verzaakt, is het De Jong. De aanvoerder gaf de assist voor de goal van Veerman en zorgde daarna zelf voor de voorsprong met een fantastische kopbal. In de rust werd hij uit voorzorg gewisseld.

Yorbe Vertessen - 5: natuurlijk is Vertessen geen Noa Lang, maar de Belg bleef wel heel ver verwijderd van het niveau van zijn licht geblesseerde ploeggenoot. Hij leed iets te vaak balverlies en was niet zichtbaar genoeg.

Invallers
Ricardo Pepi - 6,5: viel bij de start van de tweede helft in voor De Jong en kwam niet echt in het stuk voor, ondanks al het harde werk. Dat veranderde tien minuten voor tijd, toen Sturm Graz hands maakte en Pepi vanaf de penaltystip zijn eerste officiële PSV-goal mocht maken.
Guus Til - x: viel na 61 minuten in voor Bakayoko en speelde te kort voor een beoordeling.
Shurandy Sambo - x: viel na 86 minuten in voor Teze en speelde te kort voor een beoordeling.
Isaac Babadi - x: viel na 86 minuten in voor Vertessen en speelde te kort voor een beoordeling.

Peter Bosz - 6: van onderschatting was geen sprake, benadrukte Bosz voor de wedstrijd, maar het lukte de trainer niet om alle PSV'ers vanaf de start scherp te krijgen. Als zijn ploeg straks in de groepsfase van de Champions League staat, zal niemand daar ook nog maar één seconde aan terugdenken.