'Geen promotie voor De Lang bij Ajax, mogelijk wel voor Geelen'

'Geen promotie voor De Lang bij Ajax, mogelijk wel voor Geelen'

29 april - 07:14
22

Kelvin de Lang maakt toch geen snelle promotie bij Ajax. Door de terugkeer van Alex Kroes blijft de 43-jarige De Lang voorlopig hoofdscout in Amsterdam, meldt De Telegraaf.

Eerder deze maand schreef Voetbal International dat De Lang door zou schuiven naar de rol van technisch manager. Hij moest daarmee in het gat springen dat was ontstaan na de schorsing van Alex Kroes en de afgeketste komst van directeur transfers Christopher Vivell. Nu Kroes als technisch directeur is teruggekeerd bij Ajax, is de promotie van De Lang echter van de baan.

Wedden

Meer odds

Behalve Kroes en De Lang ontfermt ook directeur voetbal Marijn Beuker zich nog over het sportieve plaatje in Amsterdam. In samenspraak met commissaris Danny Blind gaat het drietal op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en nieuwe hoofd jeugdopleiding. 

Ajax moet daarnaast op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Volgens De Telegraaf is Menno Geelen één van de kandidaten. Hij is als commercieel directeur zeer succesvol in de Johan Cruijff Arena.

Verder moeten Michael van Praag, Leo van Wijk en Blind op zoek naar minimaal drie en maximaal vijf nieuwe mede-commissarissen.