'Bosz en Lang hadden bij Ajax moeten zitten, vreemd dat die niet zijn gehaald'

'Bosz en Lang hadden bij Ajax moeten zitten, vreemd dat die niet zijn gehaald'

16-08-2023 18:19
182

Marco van Basten is van mening dat Ajax Peter Bosz en Noa Lang bij de club had moeten halen deze zomer. Dat vertelt de analist in Rondo van Ziggo Sport. Van Basten ziet dat het tweetal PSV echt vooruit helpt, maar dat in Eindhoven de verdediging te wensen overlaat.

"Als je PSV ziet dan denk je, het is toch vreemd dat Ajax die niet heeft binnengehaald. Bosz en Lang hadden gewoon bij Ajax moeten zitten", vertelt de oud-speler van de Amsterdammers.  Van Basten ziet de twee nu aan het werk bij PSV, maar in Eindhoven is het nog te mager in een andere linie, vindt de analist. "Achterin is het wel heel zwak. Die André Ramalho ook en Olivier Boscagli is dan wel wat beter aan de bal. Alleen zijn het gewoon geen verdedigers."

De eveneens aanwezige Rafael van der Vaart ziet dat PSV ook beter is geworden onder Bosz. "Je ziet wel echt dat het hele team mee omschakelt als ze de bal verliezen. Dat is wel een manier van Bosz natuurlijk. Iedereen roept altijd dat hij niks wint, maar overal zie je wel zijn manier van spelen terugkomen. Dat vind ik bij de topploegen altijd wel erg mooi om te zien."